Vogels zoeken

Vandaag gaan we buiten vogels spotten! Weet jij welke vogels erbij jou in de buurt leven? Kijk dit filmpje om de vogels te leren herkennen: https://youtu.be/StWrsIT1lGM

 

Wat heb je nodig?

Onze vogels

Vogels kijken kan het hele jaar door. Maar in elk seizoen zijn er weer andere vogels te vinden. In het bos zijn weer andere soorten dan rond je eigen huis. Ga naar buiten toe en neem het blad met 14 verschillende vogels uit de bijlage mee. Je gaat op zoek naar de vogels en vinkt af welke vogels je gezien hebt. Gebruik evt. een verrekijker om de vogels te spotten!

Het is leuk om meer te weten te komen over de verschillende soorten vogels! Je kunt kijken of je 1 vogel kunt observeren. Probeer zoveel mogelijk over deze vogel te weten te komen. Wat is de vogel aan het doen? Wat eet de vogel? Wat voor geluid maakt de vogel? Waar kun je de vogel vinden? Is de vogel alleen of met andere vogels samen?

Als je weet wat de vogel eet en wat voor een plekje hij fijn vindt, dan kun je hem lokken. Verzamel voedsel voor de vogels en leg dit op een fijn plekje om de vogel te lokken. Bijvoorbeeld in je tuin op een rustig plekje.

Als je je goed verstopt en héél zachtjes doet kun je zien hoe de vogel het voedsel opeet!

 

Veel speurplezier!!

 

Nog een leuke tip: vul je postcode in op www.vogelbescherming.nl/mijn-vogeltuin en ontdek welke 10 vogels in de buurt van je huis leven

 

Deze activiteit komt uit onze activiteitendatabase DoenKids en is aangepast aan de thuissituatie.

© copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden