Zoete Hartjes lolly

Bladerdeeg hartjes met jam bakken

Heerlijke lolly's bakken van bladerdeeg. Erg leuk om samen met je ouders  te maken en een heerlijk tussendoortje als je even pauze hebt van je schoolwerk.

Wat heb je nodig?

  • papieren lollystokjes
  • bladerdeeg
  • jam
  • chocolade druppels
  • suiker
  • evt. steekvorm hart
  • losgeklopt ei
  • mes
  • bakpapier
  • oven

 

Hoe maak je de hartjes?

Verwarm de oven voor. Elektrische oven op 225 graden en de heteluchtoven op 210 graden.

Stap 1: Ontdooi het bladerdeeg.

Stap 2: Steek uit het bladerdeeg een aantal hartjes of snijd ze uit met behulp van een mes.

Stap 3: Leg op de helft van de hartjes die je hebt uitgestoken of uitgesneden een lepeltje jam met daaroverheen chocolade druppels. Zorg dat je het alleen in het midden van het hartje doet en aan de zijkanten ongeveer een halve cm vrij laat om straks de voor en achterkant aan elkaar te kunnen maken.

Stap 4: Leg een lollystokje in het midden van het hartje met de lange kant richting de punt van het hart.

Stap 5: Breek een ei doormidden en klop het los in een beker of kom.

Stap 5: Smeer de zijkant van het hartje in met losgeklopt ei zodat het andere hartje erop plakt.

Stap 6: Leg het bladerdeeghartje dat nog niet is besmeerd op het andere hartje en druk de zijkanten goed aan. Je kunt dit met een vork doen en er een leuk randje in prikken.

Stap 7: Smeer de bovenkant van het hart in met losgeklopt ei en strooi hier wat losse suiker op.

Stap 8: Maak in het midden van het hart een klein kruisje met een mes zodat de warme lucht kan ontsnappen en je hart mooi kan bakken.

Stap 9: Leg de hartjes op bakpapier in een voorverwarmde over voor ongeveer 15-20 minuten.

 

Even wachten en dan kun je je heerlijke zelfgemaakte hartjes lolly’s proeven!

 

Veel plezier en eet smakelijk!

 

Deze activiteit komt uit onze activiteitendatabase DoenKids en is aangepast aan de thuissituatie.

© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden