Silhouet van jouw foto

Wil je dit kunstwerk maken, dan moet je eerst een en profiel foto van jezelf maken. Een profiel is een foto van de zijkant van je gezicht.

Je kan ook een foto uit een tijdschrift gebruiken. Van een beroemdheid bijvoorbeeld, of zelfs van een dier. Het mooiste effect geeft het wel als het een profiel foto is; een foto die van de zijkant genomen is. 

Wat heb je allemaal nodig?

  • Fototoestel of mobiele telefoon
  • Computer en printer
  • Papier, karton, canvas, hout of ander materiaal wat te beschilderen is
  • Verf in kleur naar keuze (of gekleurd papier waar je het op kunt plakken)
  • Een schaar
  • Een penseel/ kwast

Aan de slag!

1. Laat je ouders of broer/ zus een foto van de zijkant van je gezicht maken. Zorg het liefst voor een effen (witte) achtergrond.

2. Print de foto uit in zwart/wit.

3. Knip heel voorzichtig langs de contouren van je gezicht. Na het knippen leg je deze op een ander vel papier en dan omtrek je dit silhouet.

4. Vervolgens schilder je voorzichtig om het silhouet heen met een kleur naar keuze. Of wanneer er geen verf in huis, knip je deze weer heel voorzichtig uit en plak je op een ander gekleurd papier.

5. Klaar is je kunstwerk! Goed en hard gewerkt!

Is dit een geslaagde actie en kun je er geen genoeg van krijgen?! Dan kun je vragen of je je broertjes/ zusjes of je ouders ook mag doen. Dan ontstaat er een hele mooie collectie, waar iedereen trots op kan zijn!

 

Deze activiteit komt uit onze activiteitendatabase DoenKids en is aangepast aan de thuissituatie.

© copyright 2022 - Alle rechten voorbehouden