Een weiland voor de dieren

Het is lente en daarmee komen ook de dieren weer in het weiland. Vandaag maken we ons eigen weiland, hoe jong je ook bent.

Benodigdheden

  • 2 kopjes bloem
  • 1 kopje zout
  • 1 kopje water
  • Klein scheutje olie
  • Gras (zelf plukken)
  • Eventueel plastic diertjes of plaatjes van dieren

Aan de slag!

Ga vooraf met uw dreumes eerst wat gras plukken buiten.

Daarna het deeg maken. Schat zelf in in hoeverre uw dreumes al aan ‘meehelpen’ toe is om het deeg maken. Verzamel eerst alle ingrediënten. Laat uw baby/dreumes voelen hoe de bloem voelt en hoe het zout. Dwing uw dreumes niet maar doe het zelf voor en nodig hem/haar uit om het ook te voelen.

Doe de bloem, het zout, het water en een scheutje olie bij elkaar in een kom en kneedt het goed door elkaar. U krijgt dan een soepele bal. Is het te nat dan extra bloem, te droog dan extra water toevoegen.

Het deeg is klaar en nu maar samen lekker kneden, duwen, trekken, plat slaan, rollen, prikken met je vingers, laten vallen etc. Bij voorkeur met hun eigen handen en vingers laten werken en geen extra attributen toevoegen.

Voor baby’s en voor dreumesen die alles in hun mond stoppen en na 1 likje van het deeg het niet vies vinden, kun je het deeg in een plastic zakje doen. Wel blijven oppassen dat ze geen stukje van het plastic happen.

Als je ziet dat je dreumes klaar is met kneden e.d. voeg dan wat gras toe en laat ze het er bovenop duwen. Het weiland is nu klaar en de dieren kunnen komen. Natuurlijk mogen hier ook bloemetjes bij geplakt worden, per slot staan die in elk weiland ook.

Heeft u plastic diertjes of van duplo in huis, pak deze er dan bij en zet ze in het weiland. Heeft u die niet dan maakt dat voor uw dreumes geen verschil in plezier.

© copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden