Scheerschuim of vla en ... kliederen maar!

Scheerschuim is heerlijk glad, het voelt lekker en je kunt het na afloop makkelijk schoon maken.

Benodigdheden:

  • bus scheerschuim of gekleurde vla
  • een shirt wat vies mag worden
  • vuilniszak of andere grote pastic zak
  • Evt. een spiegeltje, balletje, diertje, autootje o.i.d.
  • Evt. hersluitbare diepvrieszak

Voorbereidingen:

Doe je baby/dreumes een shirt aan wat vies mag worden (ook al is scheerschuim en vla goed uitwasbaar). Stroop de mouwen omhoog of neem een korte mouwen shirt. Leg een opengeknipte vuilniszak over de tafel en spuit er voorzichtig wat scheerschuim of vla op. Laat zien dat het uit de bus komt.

Dreumes: Elke dreumes zal er op zijn eigen manier mee om gaan. De een zal direct gaan smeren, de ander zal het juist nog niet aan willen raken en zelfs een beetje eng of raar vinden. Dwing hen niet, maar ga zelf smeren en nodig je dreumes uit om te voelen. Het smeren zelf is de actie. Je kunt er een hoopje van maken, je kunt er in tekenen, weer uitsmeren, maar bij alles geldt dat je dreumes bepaalt wat het wel en niet leuk vindt en hoe lang hij/zij er mee bezig kan zijn.

Er zullen vast dreumesen zijn die graag hun hele arm vol willen smeren of bij mama/papa op de neus. Met een spiegeltje kun je hen het effect ervan laten zien (pas op voor oogjes en mond). Ook kun je een bal proberen in te smeren met elkaar of een autootje door de wasstraat laten gaan (en later dus echt weer afwassen).

Heb je behalve een dreumes ook oudere kinderen in huis, ook zij zijn vaak nog dol op smeren met scheerschuim.

Baby’s: Voor baby’s en dreumesen waar nog van alles direct in hun mond gaat kun je hetzelfde ook doen met een pak gekleurde vla. Geel, bruin, allerlei kleuren. Als het maar glad is en lekker smeert. (wel een beetje voedselverspilling, sorry)

  

Variatie met diepvrieszak:

Mocht je zelf echt niet van dat geklieder houden dan is scheerschuim in een hersluitbare diepvrieszak spuiten ook een optie.

Vul de diepvrieszak met scheerschuim en duw de lucht er zoveel mogelijk uit. Doe hem goed dicht met sluiting en plakband of tape. Ook dit voelt heerlijk en kan alle kanten op gekneed worden.

© copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden