Baby kruiptocht

Kruip over verschillende materialen heen

Ga je mee op ontdekkingstocht? Voel de verschillende ondergronden en stimuleer de sensomotorische ontwikkeling. Kruipen maar!

Wat heb je nodig?

  • zachte deken
  • groot stuk dik papier (of karton)
  • rieten strandmatje
  • verschillende soorten ballen (niet te klein)
  • Of andere materialen om over te kruipen, zie de suggesties onder het kopje 'variatie'

De activiteit

Leg een zacht dekentje, een groot stuk dik papier en een rieten strandmat achter elkaar neer. Verder leg je verschillende soorten ballen op de matjes neer. Let op dat de baby deze balletjes niet door kan slikken! Zorg dus voor een goede veilige grootte.

Zet de baby/dreumes aan het begin van het parcours neer. Ga zelf aan de andere kant van het parcours staan en stimuleer de baby om te kruipen.

Observeer hoe het gaat. Wat vindt de baby van het materiaal en van de balletjes? De baby raakt meerdere keren de materialen aan en voelt verschillende structuren. Het is een hele ontdekkingstocht!

Tip: blijf voor de veiligheid altijd bij de baby tijdens deze activiteit.


Variatie

Je kunt allerlei verschillende materialen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan, tapijt, handdoeken, zeil, karton, bubbeltjes plastic enzovoort. Door met materialen te variëren kun je de activiteit vaker uitvoeren en blijft het toch afwisselend.

Bij mooi weer kan deze activiteit ook buiten uitgevoerd worden. Laat uw baby over een stukje gras kruipen, laat hem/haar de terrastegels voelen en natuurlijk ook een zacht kleedje.

 

Deze activiteit komt uit onze activiteitendatabase DoenKids en is aangepast aan de thuissituatie.

© copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden