Liedjes zingen met gebaren

Binnen Kindkracht gebruiken de pedagogisch medewerkers steeds meer gebaren ter ondersteuning van gesproken taal. Jonge kinderen kunnen sneller gebaren nadoen dan praten. Met behulp van gebaren kunnen dreumesen dus sneller duidelijk maken wat ze bedoelen en ontstaat er minder frustratie bij de kinderen en zelfs meer zelfvertrouwen. Gebaren worden de hele dag door gebruikt, naast de gewone gesproken taal, om te ondersteunen wat er gedaan wordt, maar ook tijdens het zingen.

Hieronder staan een paar linkjes waar het Nederlands Gebarencentrum liedjes laat horen en tegelijk de gebaren goed in beeld brengt. De filmpjes zijn bedoeld voor de volwassenen om de gebaren te leren kennen. Wellicht vindt u het leuk om samen met uw baby/dreumes te zingen en te gebaren.

 

Poesje mauw met gebaren                                                             

https://www.youtube.com/watch?v=jyFc4JHj4xY

 

Visje visje in het water                                                                       

https://www.youtube.com/watch?v=Znc_WLKkZZU

 

In de maneschijn met gebaren                                               

https://www.youtube.com/watch?v=xNi0XfewemI&feature=emb_rel_end

Tip: Ook bij onze peuters wordt er gezongen met bijbehorende gebaren. Vandaag staan er daarom bij de tips voor de 2-4 jarigen ook 2 liedjes met gebaren. Een eetliedje en een fruitliedje en deze worden gezongen door één van onze eigen Kindkracht pedagogisch medewerksters van Poldersprong. Klik hier voor deze activiteit!

© copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden