Rammelaar van gevulde flesjes

Rammel met het flesje en je hoort verschillende geluidjes!

Wat heb je nodig?

  • een paar doorzichtige kleine plastic flesjes
  • lijm
  • verschillende materialen om te vullen b.v. rijst, macaroni, koude thee, zand, grassprietjes, bloemblaadjes met paar kleine steentjes, kraaltjes of wat u maar kunt bedenken.

Voorbereiding

Vul één of een paar doorzichtige plastic flesjes met verschillende materialen. Een klein laagje is voldoende anders rammelt het niet en wordt het te zwaar voor uw kind. Doe wat lijm op de rand waar de dop komt, draai de dop goed dicht op de fles! Let op dat uw baby/dreumes de dop niet open kan krijgen! Hou toezicht.

Ontwikkeling

Zowel baby’s als dreumesen vinden dergelijke rammelaars interessant. De baby zal hem vooral als rammelaar gebruiken, de dreumes zal ook ervaren dat je er behalve geluid mee maken ook mee kunt rollen en het ergens in kan stoppen.

Deze rammelaars zijn ook heel geschikt om het ‘buik liggen’ te bevorderen bij uw baby. Het oefenen van de baby om op de buik te liggen is goed voor de motorische ontwikkeling. De baby ontwikkelt zijn nekspieren, wordt sterker en het helpt om een voorkeurshouding te voorkomen. Hierdoor kan hij zich over een tijdje omhoog drukken, omrollen, zitten, kruipen en optrekken.

Bouw het oefenen met het op de buik liggen rustig op. Niet elke baby houdt ervan om op de buik te liggen. Het is zwaar, het kost moeite en het is niet de meest comfortabele houding. Door samen met deze flesjes te spelen kunt u uw baby wat afleiden tijdens deze inspanning.

© copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden