Zachte lammetjes

Het voorjaar is echt begonnen en op veel plekken zie je de lammetjes in de wei huppelen. Helaas zijn de kinderboerderijen gesloten maar onderweg staan er volop lammetjes in de wei. Stop onderweg bij een weilandje met schapen en lammetjes en wie weet komen ze naar jullie toe gehuppeld.

Lammetjes zijn lief, zacht en meestal wit en dat zijn watjes ook.  

Benodigdheden:

  • Watjes, (losse watjes of wattenpads)
  • Bakje water
  • Leeg verpakkingsdoosje
  • Lijm
  • Zwarte stift
  • Beschikking over internet

Voelen en blazen: Laat uw baby eens voelen aan de watjes en leg een watje voor hem/haar op tafel. Blaas er zachtjes tegen aan en het watje verplaatst zich. Volgt uw baby het watje met de ogen? Misschien wil hij/zij het watje al pakken.

Blijf goed opletten dat er geen watje in hun mondje gaat!

Dreumesen zullen al snel het watje willen pakken, helemaal als het gaat bewegen door er tegenaan te blazen. Laat uw dreumes zelf ontdekken hoe het voelt. Gebruik grote plukken, kleine plukjes, meerdere watjes tegelijk. Laat eens een klein plukje naar beneden vallen en kijk hoe uw dreumes reageert. Gaan de watjes voortdurend toch in hun mondje breek de activiteit dan af en ga lekker zingen over het lammetje.

Liedje over het lammetje: https://www.youtube.com/watch?v=ax29qLAjFKw

Lammetje, lammetje, lammetje.               
Kom toch eens over mijn dammetje
Lammetje lief, lammetje klein                          
Wil jij wel mijn vriendje zijn

Watjes met water: Doe een paar watjes in een bakje en voeg een paar druppels water toe en laat uw dreumes nog eens voelen. Kijk goed naar uw baby/dreumes of hij/zij het wel lekker vindt om te voelen. Varieer met hoeveelheid water erbij.

Plakken: Of doe een beetje lijm op de voorkant van een leeg doosje en plak het samen vol met plukjes watten. Teken met een zwarte stift een mondje en 2 oogjes er op en met wat fantasie heeft u een heus lammetje.

Bedenk bij elke activiteit dat het gaat om de ervaring en het plezier wat uw kind heeft als het bezig is en niet om het resultaat. Of het nu wel of niet op een echt lammetje lijkt doet er niet echt toe.

© copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden