Creatief met natuurlijke materialen

Wat is creativiteit?   

Volgens eigen ingegeven ideeën ergens mee bezig zijn.

Zonder opdracht, zonder vastgesteld eindresultaat en zonder anderen die sturen wat het kind kan/moet doen. Gericht op het proces van ervaren en ontdekken. Respect voor materiaal blijft natuurlijk wel een regel; niet gooien of stuk maken bijvoorbeeld. En de plaats waar de activiteit wordt uitgevoerd wordt ook afgesproken.

Voor jonge kinderen is het fijn om gebruik te maken van natuurlijke materialen. Die zijn ook altijd ergens  te vinden. Denk aan zand, water, takken, stenen enz. Kinderen kunnen hiermee creatief zijn op hun eigen manier. Mogen ze van alles combineren en vies worden? Geef ze een plek waar dat kan, lekker buiten, en geef ze kleding aan die er tegen kan.

Zie de voorbeelden als inspiratie en kijk eens wat uw kind doet.

    

Bent u niet zo van de bovengenoemde materialen? Maar wilt u uw kind wel creativiteit laten ervaren? Een combinatie met allerlei materialen waarbij de werking nog open staat geeft hier de gelegenheid toe. Denk aan houten blokken of latjes (kapla). Wat dacht u van domino of rummycup steentjes. Of kosteloos materiaal zoals wc rollen, karton, schuursponsjes.   

Laat uw kind maar eens ontdekken wat ze daar mee kunnen. Geef het ook even de tijd en ga niet meteen sturen (creatief is volgens eigen idee!).

    

 

Deze activiteit komt uit onze activiteitendatabase DoenKids en is aangepast aan de thuissituatie.

© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden