Aantal uren per week in overleg,
mogelijkheden varieren van 0 tot 34 uur. 

 

Over Kindkracht 0/12

Kindkracht 0/12 is een enthousiaste, actieve kinderopvang organisatie.

Samenstelling van de groepen

In ons kinderdagverblijf hebben we:

 • Babygroepen voor kinderen van 0 - 2 jaar
 • Peutergroepen voor kinderen van 2 – 4 jaar

In onze buitenschoolse opvang hebben we:

 • Groepen voor kinderen van 4 – 7 jaar
 • Groepen voor kinderen van 7 – 10 jaar
 • Groepen voor kinderen vanaf 10 jaar

Pedagogische visie

Een kind is krachtig en wil van nature ontdekken en ontwikkelen. We hebben een groot vertrouwen in het kind en geven kinderen de ruimte om zich te ontplooien. Ieder kind is anders en neemt zijn of haar eigen karakter, emoties en talenten met zich mee. We hebben respect voor die eigenheid. En zien het als onze taak om deze unieke eigenschappen in een kind te herkennen en op te laten bloeien.

Als pedagogisch medewerker zorg je ervoor dat ieder kind zich prettig en geborgen voelt in je groep. Vanuit deze veilige basis, stimuleer je kinderen spelenderwijs in hun ontwikkeling. Je past je programma en houding aan, aan de leeftijd en interesses van het kind. Zo is je rol als pedagogisch medewerker in een babygroep natuurlijk anders, dan wanneer je bij de buitenschoolse opvang werkt. Meer informatie over de verschillende leeftijdsgroepen en wat deze van jou als pedagogisch medewerker vragen, kun je lezen op onze website www.kindkracht.nl, onder het kopje vacatures.

Over de vacature

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn we op zoek naar pedagogisch medewerkers. We hebben zowel parttime als fulltime vacatures.

Wat betreft de invulling van je werkdagen, zijn er ook verschillende mogelijkheden. Er zijn vacatures voor vaste dagen en vaste groepen.

Opvangsoort Leeftijdsgroep Vacature voor de dagen
KDV 0-2 ma/di/do/vrij (vaste inval met groei naar vaste groep)
KDV 0-2 do
KDV 2-4 woe/do hele dag en vrij tot 14.00
KDV 2-4 ma/di/do/vrij (vaste inval voor twee groepen)
BSO 4-7 ma/di/woe/do/vrij (full-time in te vullen, maar ook op te splitsen tot 2 part-time vacatures)
BSO 4-7 di/vrij
BSO 4-7 vrij
BSO 7-9.5 di
BSO 7-10 ma
BSO 10+ do

Bovenstaande vaste dagen kunnen aangevuld worden met vaste uren voor vaste invaldagen.
Het is ook mogelijk om wisselend in de hele organisatie te werken en zo te bekijken welke leeftijdsgroep of locatie het beste bij je past.
Ook hebben wij regelmatig vaste vervangingen van zwangerschapsverloven.

Opvangsoort Leeftijdsgroep Vervanging zwangerschapsverlof
met zicht op doorgroei naar vaste groep 
BSO 4-7 ma/di/do/vrij
BSO 4-7 ma/di/woe/do i.c.m. onderwijsondersteuning
BSO 7-9.5 ma/di/woe/do/vrij i.c.m. onderwijsondersteuning

We stemmen deze mogelijkheden en jouw voorkeuren graag persoonlijk met je af in een kennismakingsgesprek.

Wat neem je mee naar je werk?

 • Aandacht en geduld
 • Enthousiasme en initiatief
 • Een verfrissende blik
 • Je nieuwsgierige houding
 • Een passend diploma (o.a. PW, ALO, SCW, Pabo, onderwijsassistent, SPH, CIOS AB, Sport en Bewegen, Pedagogiek)
  Of als je nog geen passend diploma hebt; de bereidheid tot het volgen van een opleiding in een werken – leren traject (neem even contact op voor meer informatie).

Wat kun je van Kindkracht verwachten?

 • Een enthousiast en professioneel team van collega’s.
 • Persoonlijke begeleiding tijdens de inwerkperiode.
 • Mogelijkheden tot het volgen van workshops en trainingen.
 • Vaste uren in je contract.
 • Werkdagen in overleg. 
 • Een contract conform de CAO Kinderopvang.
 • En vele extra’s!

Wil je meer weten over wat je kunt verwachten van Kindkracht 0/12 als werkgever? Klik dan hier.

Om een beeld te geven van je werk als pedagogisch medewerker bij de verschillende leeftijdsgroepen, volgt hieronder een korte beschrijving van de belangrijkste uitgangspunten van de babygroepen, peutergroepen en buitenschoolse opvang:

Direct reagerenPedagogisch medewerker op de babygroep (kinderen van 0 – 2 jaar)

In de babygroepen staan vertrouwen en geborgenheid centraal. Als pedagogisch medewerker ben je een belangrijke factor in het creëren van een ontspannen omgeving voor de kinderen. Jouw eigen rust en ontspanning heeft een direct positief effect op de kinderen.

We gebruiken babygebaren ter ondersteuning van gesproken taal.

Bij de babygroepen speel je als pedagogisch medewerker in op de individuele behoeften van het kind. Je hebt oog voor de signalen van een baby en past daar flexibel de zorg op aan.

Als een baby ouder wordt en zich ontwikkelt tot dreumes, pas je het aanbod hierop aan. Op die manier zorg je dat het kind in deze nieuwe fase van ontwikkeling weer opnieuw kan ontdekken en uitgedaagd wordt.

Contact met ouders is een belangrijk onderdeel van je werk. Je stemt met ouders af, om zo goed mogelijk rekening te kunnen houden met het ritme en de behoefte van de baby. Ook bespreek je de ontwikkeling van het kind.

Pedagogisch medewerker op de peutergroep (kinderen van 2 – 4 jaar)

In de peutergroepen staat plezier in spel en ontwikkelen centraal. Als pedagogisch medewerker zorg je ervoor dat kinderen zich emotioneel veilig en geborgen voelen in de groep. Je ondersteunt kinderen in hun emoties en gevoelens en zorgt dat zij zich prettig voelen in de groep.

Vanuit deze veilige basis, stimuleer je kinderen spelenderwijs in hun ontwikkeling. We hebben voor deze ontwikkelingsstimulering het programma ‘Peuteropstap’ opgesteld. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina over de peutergroepen. Je maakt activiteiten betekenisvol, door ze aan te bieden binnen een thema. Je sluit aan bij de belevingswereld van het kind; zowel wat betreft de inrichting van de groepsruimte, als wat betreft het aanbod van activiteiten. Als pedagogisch medewerker stel je zelf de themaplanning samen, met behulp van de computer database van DoenKids. Hierbij zorg je dat alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen. 

Als pedagogisch medewerker creëer je een setting waarin kinderen in de groep sociale vaardigheden leren, zoals vriendschappen opbouwen, samen spelen en delen, omgaan met emoties en rekening houden met elkaar. 

Pedagogisch medewerker bij de buitenschoolse opvang (kinderen van 4 – 12 jaar)

Na een schooldag is er bij de buitenschoolse opvang tijd voor ontspanning en (vrij) spel. Een belangrijk uitgangspunt van de BSO is, dat het de vrije tijd van de kinderen is. Als pedagogisch medewerker zorg je voor een uitdagende en inspirerende speelomgeving voor de kinderen met een breed aanbod aan speelmaterialen.

Daarnaast zorg je voor een gevarieerd activiteiten aanbod. Met daarin een goede mix tussen creatieve activiteiten, expressie, natuuractiviteiten, culturele activiteiten, techniek, sport en beweging en koken. We vinden het belangrijk dat de kinderen mee kunnen beslissen over hun vrije tijd bij de BSO. De kinderen zijn vrij om te beslissen of zij aan een activiteit deel willen nemen. Maar als pedagogisch medewerker enthousiasmeer je de kinderen natuurlijk wel om nieuwe activiteiten uit te proberen.

Je bent gericht op de behoeften en wensen van de kinderen in je groep. En bent flexibel in het aanpassen van je planning als de groep daarom vraagt.

Bij de buitenschoolse opvang leren kinderen spelen in groepsverband en omgaan met anderen en zichzelf. Als pedagogisch medewerker ondersteun je de kinderen in deze sociaal-emotionele ontwikkeling.

Interesse om bij Kindkracht te komen werken?

Solliciteer direct! 

Via het invulscherm op deze pagina kun je meteen je motivatiebrief schrijven en je CV uploaden.

Of mail je sollicitatiebrief en CV naar: info@kindkracht.nl t.a.v. Anneke van Haastrecht

Vrijblijvend gesprek

Ben je je nog aan het oriënteren op de arbeidsmarkt, en zou je graag eerst eens een vrijblijvend gesprek willen voeren? Ook dan ben je van harte welkom. Neem even contact op met Anneke of Danielle via telefoonnummer 071-3319069 of mail naar info@kindkracht.nl.

Direct reageren© copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden