0 - 28 uur per week

Mobiele website: Klik hier om direct te solliciteren
Desktop website: solliciteer direct via het invulscherm rechts.

Uitgangspunten buitenschoolse opvang

Bij de buitenschoolse opvang leren kinderen spelen in groepsverband en omgaan met anderen en zichzelf. Als pedagogisch medewerker ondersteun je de kinderen in deze belangrijke sociaal-emotionele ontwikkeling.

Na een schooldag is er bij de buitenschoolse opvang tijd voor ontspanning en (vrij) spel. Als pedagogisch medewerker zorg je voor een uitdagende en inspirerende speelomgeving voor de kinderen met een breed aanbod aan speelmaterialen.

Daarnaast zorg je voor een gevarieerd activiteiten aanbod. Met daarin een goede mix tussen creatieve activiteiten, expressie, natuuractiviteiten, culturele activiteiten, techniek, sport en beweging en koken. We vinden het belangrijk dat de kinderen mee kunnen beslissen over hun vrije tijd bij de BSO. De kinderen zijn vrij om te beslissen of zij aan een activiteit deel willen nemen. Maar als pedagogisch medewerker enthousiasmeer je de kinderen natuurlijk wel om nieuwe activiteiten uit te proberen.

Je bent gericht op de behoeften en wensen van de kinderen in je groep. En bent flexibel in het aanpassen van je planning als de groep daarom vraagt.

Om in te kunnen spelen op de behoeften van een kind in een bepaalde ontwikkelingsfase, worden kinderen in leeftijdgerichte groepen opgevangen. Bij de buitenschoolse opvang hebben we:

 • groepen voor kinderen van 4 - 7 jaar

 • groepen voor kinderen van 7 - 10 jaar

 • groepen voor kinderen vanaf 10 jaar

Over de vacature

We hebben verschillende vacatures voor pedagogisch medewerker bij de buitenschoolse opvang. Er zijn mogelijkheden om direct op een vaste groep te komen werken. Ook is het mogelijk om tijdelijk een (zwangerschaps)verlof te vervangen. Daarnaast zijn wij op zoek naar invalkrachten voor alle dagen.

Voor de onderstaande groepen en dagen hebben we op dit moment vacatures openstaan. Deze vacatures zijn te combineren met inval(dagen).

Leeftijdsgroep

Vacature voor de dagen

Locatie

4-7

do/vr en ma/di/vr en ma/di/wo/do/vr en ma/di/do

Spetters

4-7

wo/vr

Zonnewijzer

4-7

wo

Poldersprong

4-7

di/wo

Grote Beer

7-10

ma/di/do

Zonnewijzer

10+

ma/wo/do

Grote Beer

10+

ma/di/do

Poldersprong

7 uurs opvang

ma/di/wo/do/vr

alle

Voorschoolse opvang

ma/di/wo/do/vr

alle

Deze vaste dagen kunnen gecombineerd worden met vaste uren voor overige invaldagen. Daarnaast zijn er bij bepaalde locaties mogelijkheden om naast het werk bij de BSO tijdens schooltijd op invalbasis als onderwijsondersteuner te werken. Wanneer je hier interesse in hebt, kunnen we je hierover uiteraard meer informatie over geven. 

Ons streven is een zo groot mogelijke stabiliteit op de groep, maar daarnaast willen wij ook stabiliteit aan jou als medewerker bieden. Wil je graag weten welke mogelijkheden er zijn, neem dan contact met ons op, dan kijken we of jouw behoeften bij de onze passen.

N.b. Mocht je het prettiger vinden om eerst onze organisatie als geheel beter te leren kennen, dan kun je solliciteren voor de vacature van allround pedagogisch medewerker in onze invalpoule. Ook dan kun je bij ons werken met vaste uren in je contract. Als allround pedagogisch medewerker kan je onze de verschillende locaties en groepen leren kennen en bekijken wat goed bij je past. Vanuit het invalwerk kun je reageren op interne vacatures.

Samenwerking onderwijs

Bij al onze locaties wordt nauw samengewerkt met het basisonderwijs. Poldersprong en Spetters zijn al gevestigd in een kindcentrum. Voor locatie Zonnewijzer en Grote Beer geldt dat zij in de nabije toekomst samen met de basisscholen in de omgeving naar een nieuw pand zullen verhuizen. Met al onze locaties groeien we toe naar kindcentra, waarin we samen met onderwijs en andere partners vanuit één visie en als één team samenwerken. We streven naar een breed ontwikkelaanbod voor kinderen, met onderwijs, opvang, zorg, sport, spel, vrije tijd en uiteenlopende naschoolse activiteiten. Deze kindcentra zijn nog volop in ontwikkeling. Iedere locatie volgt hierin haar eigen traject. Als pedagogisch medewerker bij de BSO kun je jouw pedagogische blik en je eigen interesses en talenten in dit traject inzetten om mee te helpen bouwen aan dit ideaal.      

Direct reagerenWerktijden

Alle basisscholen waar we mee samenwerken (van de SSBA) hebben een continurooster waarin de kinderen iedere dag tot 14:00 uur naar school gaan. Na schooltijd is de buitenschoolse opvang geopend van 14:00 uur tot 18:30 uur. Als pedagogisch medewerker begint je dienst rond 13:15 / 13:30 uur (afhankelijk van de locatie) om nog wat te kunnen voorbereiden. Tijdens schoolweken werk je dus 4½ á 5 uur per werkdag.

In schoolvakanties en vrije dagen van school is de BSO de hele dag geopend en werk je dan ook een hele dag (9 uur). Je werktijden zijn dan in afstemming met je collega.

Aanvullend zijn er mogelijkheden om ’s ochtends bij de voorschoolse opvang te werken of op je vrije dagen beschikbaar te zijn als invalkracht. Ook is er bij sommige locaties de mogelijkheid om het werken bij de BSO te combineren met onderwijsondersteuning tijdens schooltijd. Wil je hier meer informatie over, neem dan even contact met ons op. 

In je contract worden deze weken gemiddeld over het jaar, zodat je een vast aantal uren in je contract kunt krijgen. 

Wie zoeken wij?

Enthousiaste collega’s met een open, nieuwsgierige houding.

 • Heb je pedagogische kennis en gevoel voor de behoeften van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar?
 • Houd je ervan jezelf te blijven ontwikkelen en kijk je met een verfrissende blik?
 • Beschik je over een relevant HBO of MBO diploma? (o.a. PW, ALO, SCW, Pabo, onderwijsassistent, SPH, CIOS AB, Sport en Bewegen, Pedagogiek) 
  Of, als je nog geen passend diploma hebt; ben je bereid om een passende opleiding te volgen in een werken – leren traject?
  N.b. werken in de kinderopvang tijdens je HBO-opleiding? Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden!

Wat bieden wij?

 • Een vrolijk, enthousiast en professioneel team.
 • Persoonlijke begeleiding en korte lijnen in onze organisatie.
 • Zorg en aandacht voor je welzijn.
 • Mogelijkheden tot het volgen van workshops en trainingen.
 • Vaste uren in je contract.
 • Vaste werkdagen.
 • Leeftijdsgerichte groepen: 4 - 7 jarigen, 7 - 10 jarigen en 10+ groepen. Wanneer je voorkeur hebt voor een bepaalde leeftijdsgroep, kun je dat aangeven.
 • Een contract conform de CAO Kinderopvang.
 • En vele extra's!

Wil je meer weten over wat je kunt verwachten van Kindkracht 0/12 als werkgever? Klik dan hier.

Interesse om bij Kindkracht te komen werken?

Kom langs voor een praatje! 

Woensdag 17 en donderdag 18 november is er van 16:00 - 18:00 uur een inloopmiddag bij locatie Zonnewijzer (Pastoor Onelplein 5, Roelofarendsveen), voor iedereen die interesse heeft om bij Kindkracht te komen werken.

Contact

Of neem even contact op met Charlotte of Danielle via 071-3319069 / info@kindkracht.nl.

Solliciteren

Direct solliciteren kan natuurlijk ook. Via het invulscherm op deze pagina kun je je motivatiebrief schrijven en je CV uploaden.

Of mail je sollicitatiebrief en CV naar: info@kindkracht.nl t.a.v. Danielle Baakman

Direct reageren© copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden