12 - 30 uur per week

 • Zit je niet helemaal op je plek in je huidige functie of ben je toe aan iets anders?
 • Wil jezelf verder ontwikkelen en tegelijkertijd aan het werk zijn met kinderen?
 • Heb jij een passie of talent en wil je deze in jouw werk aan de kinderen meegeven?

Dan is het leren-werken traject bij Kindkracht 0/12 wat voor jou!

Bezit je niet het passende diploma, dan kijken wij graag met jou naar welk traject passend is om deze wel te kunnen behalen. Bij Kindkracht 0/12 bieden wij de mogelijkheid om een BBL-opleiding op maat te volgen en daarnaast te werken met de kinderen in een enthousiast en betrokken team.

Het is mogelijk om februari 2022 bij Kindkracht 0/12 te starten in dit werken-leren traject.​​​​

Kindkracht 0/12 in het kort

Kindkracht 0/12 biedt kinderdagopvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar.
Bij het kinderdagverblijf zijn groepen voor kinderen van 0 - 2 jaar en voor kinderen van 2 - 4 jaar. Bij de buitenschoolse opvang zijn groepen voor kinderen van 4 - 7 jaar, 7 - 10 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Voor de verschillende BSO groepen zijn we op zoek naar pedagogisch medewerkers in opleiding.

Als pedagogisch medewerker zorg je ervoor dat kinderen zich prettig en geborgen voelen in je groep. Vanuit deze veilige basis, stimuleer je kinderen spelenderwijs in hun ontwikkeling. Je past je programma aan, aan de leeftijd en interesses van het kind. Zo is je rol als pedagogisch medewerker in een babygroep natuurlijk anders, dan wanneer je bij de buitenschoolse opvang werkt. Meer informatie over de verschillende leeftijdsgroepen lees je onder aan deze bladzijde.

Wat ga jij doen?

Tijdens de opleiding laten we je kennis maken met alle aspecten van de kinderopvang. In de eerste twee maanden van jouw opleiding werk je als extra pedagogisch medewerker op een groep. Je maakt kennis met Kindkracht 0/12, onze werkwijze en de dagelijkse bezigheden op de groep. Je wordt hierbij begeleid door een ervaren pedagogisch medewerker. Van daaruit bekijken we hoe je verder kunt ontwikkelen en uit kan breiden in jouw formatieve inzetbaarheid.

Je volgt de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Werk (MBO niveau 4) en gaat één dag per week naar school. Daarnaast werk je in de groep als pedagogisch medewerker in opleiding. Voor de buitenschoolse opvang is dit minimaal 12 uur. Voor het kinderdagverblijf minimaal 20 uur. Je wordt in het werk begeleidt door een ervaren pedagogisch medewerker.

Studiemogelijkheden 
 • Heb je een HAVO, VWO of MBO3 diploma, dan kun je in 1½ jaar de opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker afronden
 • Heb je een andere vooropleiding, dan zijn er mogelijkheden om een opleiding van 3 jaar te volgen
 • Wil je jezelf meer richten op kindcentra ontwikkeling, waarbij je ook een gedeelte van jouw opleiding stageloopt als onderwijsassistent? Dan is er ook een mogelijkheid tot het volgen van de 2-jarige opleiding tot professional kind en educatie
 • Wanneer je de opleiding succesvol afrondt, krijg je een erkend diploma 

Wat bieden wij?

 • Een team met enthousiaste en betrokken collega’s
 • Persoonlijke begeleiding
 • Een contract van 12 tot 30 uur
 • Je opleiding wordt door Kindkracht 0/12 betaald
 • Je gaat 1 dag in de week naar school
 • Je werkt minimaal 12 uur per week bij de buitenschoolse opvang of minimaal 20 uur per week op de groep bij het kinderdagverblijf van Kindkracht 0/12
 • Je ontvangt een startsalaris van €2.026,- dat gedurende de opleiding oploopt tot €2.193,- bruto per maand (op basis van 36 uur)
 • Wat betreft de invulling van je werkdagen, zijn er verschillende mogelijkheden. Er zijn leer/werk plekken voor vaste dagen en vaste groepen. In het sollicitatiegesprek kun je jouw wensen bespreken

Hieronder volgt meer informatie over het werken in de babygroep, peutergroep of bij de buitenschoolse opvang.

Direct reagerenPedagogisch medewerker op de babygroep (kinderen van 0 – 2 jaar)

In de babygroepen staan vertrouwen en geborgenheid centraal. Als pedagogisch medewerker ben je een belangrijke factor in het creëren van een ontspannen omgeving voor de kinderen. Jouw eigen rust en ontspanning heeft een direct positief effect op de kinderen.

We gebruiken babygebaren ter ondersteuning van gesproken taal.

Bij de babygroepen speel je als pedagogisch medewerker in op de individuele behoeften van het kind. Je hebt oog voor de signalen van een baby en past daar flexibel de zorg op aan.

Als een baby ouder wordt en zich ontwikkelt tot dreumes, pas je het aanbod hierop aan. Op die manier zorg je dat het kind in deze nieuwe fase van ontwikkeling weer opnieuw kan ontdekken en uitgedaagd wordt.

Contact met ouders is een belangrijk onderdeel van je werk. Je stemt met ouders af, om zo goed mogelijk rekening te kunnen houden met het ritme en de behoefte van de baby. Ook bespreek je de ontwikkeling van het kind.

Pedagogisch medewerker op de peutergroep (kinderen van 2 – 4 jaar)

In de peutergroepen staat plezier in spel en ontwikkelen centraal. Als pedagogisch medewerker zorg je ervoor dat kinderen zich emotioneel veilig en geborgen voelen in de groep. Je ondersteunt kinderen in hun emoties en gevoelens en zorgt dat zij zich prettig voelen in de groep.

Vanuit deze veilige basis, stimuleer je kinderen spelenderwijs in hun ontwikkeling. We hebben voor deze ontwikkelingsstimulering het programma ‘Peuteropstap’ opgesteld. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina over de peutergroepen. Je maakt activiteiten betekenisvol, door ze aan te bieden binnen een thema. Je sluit aan bij de belevingswereld van het kind; zowel wat betreft de inrichting van de groepsruimte, als wat betreft het aanbod van activiteiten. Als pedagogisch medewerker stel je zelf de themaplanning samen, met behulp van de computer database van DoenKids. Hierbij zorg je dat alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen. 

Als pedagogisch medewerker creëer je een setting waarin kinderen in de groep sociale vaardigheden leren, zoals vriendschappen opbouwen, samen spelen en delen, omgaan met emoties en rekening houden met elkaar. 

Pedagogisch medewerker bij de buitenschoolse opvang (kinderen van 4 – 12 jaar)

Na een schooldag is er bij de buitenschoolse opvang tijd voor ontspanning en (vrij) spel. Een belangrijk uitgangspunt van de BSO is, dat het de vrije tijd van de kinderen is. Als pedagogisch medewerker zorg je voor een uitdagende en inspirerende speelomgeving voor de kinderen met een breed aanbod aan speelmaterialen.

Daarnaast zorg je voor een gevarieerd activiteiten aanbod. Met daarin een goede mix tussen creatieve activiteiten, expressie, natuuractiviteiten, culturele activiteiten, techniek, sport en beweging en koken. We vinden het belangrijk dat de kinderen mee kunnen beslissen over hun vrije tijd bij de BSO. De kinderen zijn vrij om te beslissen of zij aan een activiteit deel willen nemen. Maar als pedagogisch medewerker enthousiasmeer je de kinderen natuurlijk wel om nieuwe activiteiten uit te proberen.

Je bent gericht op de behoeften en wensen van de kinderen in je groep. En bent flexibel in het aanpassen van je planning als de groep daarom vraagt.

Bij de buitenschoolse opvang leren kinderen spelen in groepsverband en omgaan met anderen en zichzelf. Als pedagogisch medewerker ondersteun je de kinderen in deze sociaal-emotionele ontwikkeling.

Interesse om je bij Kindkracht 0/12 (om) te laten scholen?

Ben jij enthousiast, nieuwsgierig en heb je een kindgerichte houding?
Heb je een proactieve houding, doorzettingsvermogen en geduld en zoek jij een nieuwe uitdaging?
Wil je werken met kinderen én daarnaast een opleiding volgen?

Wacht niet langer

Neem voor een oriënterend gesprek contact op met praktijkopleider Els Rietbroek.
Je kunt mailen naar stage@kindkracht.nl of bellen naar ons Centraal Bureau 071-3319069.

Ben je er al zeker van dat dit is wat jij wilt, dan kun je bij het invulscherm op deze pagina jouw CV en motivatie uploaden. Wil je in februari 2022 van start, dan kun je t/m 12 december 2021 reageren.

Direct reageren© copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden