Pedagogische visie
Wij zien een kind als een krachtig wezen, dat van nature wil ontdekken en ontwikkelen. We hebben een groot vertrouwen in het kind en geven kinderen de ruimte om zich te ontplooien. Ieder kind is uniek en neemt zijn of haar eigen karakter, emoties en talenten met zich mee. We hebben respect voor die eigenheid. En zien het als onze taak om deze unieke eigenschappen in een kind te herkennen en op te laten bloeien.
Cultuur
Welbevinden
We vinden het belangrijk dat medewerkers lekker in hun vel zitten. We zijn ervan overtuigd dat een medewerker die goed in zijn/haar vel zit, ook echt in zijn/haar kracht kan werken. Daarnaast zien we dat een ontspannen medewerker ook direct een positief effect heeft op het welbevinden van kinderen en een prettige sfeer in de groep.
Hier besteden we dan ook veel aandacht aan. Leidinggevenden zijn op de locaties aanwezig en in gesprekken is er specifieke aandacht voor het welbevinden.
Wanneer een medewerker behoefte heeft aan ondersteuning op dit gebied (gezondheid – welbevinden – bewustzijn), dan zijn er mogelijkheden voor een gesprek of begeleiding. Zowel intern als extern.
Betrokkenheid
We hebben vertrouwen in de professionaliteit van onze medewerkers. Kindkracht 0/12 is een open organisatie, met ruimte voor eigen inbreng. Als medewerker word je serieus genomen. Betrokkenheid en meedenken wordt gewaardeerd. We besteden veel aandacht aan vaardigheden als feedback geven en ontvangen. Respect voor elkaar is hierbij een belangrijk uitgangspunt.
Ontwikkelingsmogelijkheden
Kindkracht 0/12 is een organisatie in beweging. Aan samen leren in de praktijk, doorontwikkeling en nieuwe creatieve ideeën hechten wij veel waarde.
Als je nieuw in de organisatie komt, ontvang je persoonlijke begeleiding en volg je een inwerkprogramma om je de manier van werken en visie van Kindkracht 0/12 eigen te maken.
Ook na de inwerkperiode zijn er volop mogelijkheden voor bijscholing. We organiseren trainingen voor specifieke leeftijdsgroepen. Zo hebben alle medewerkers van de babygroepen de afgelopen periode een training babygebaren gevolgd, waardoor zij nu taal kunnen ondersteunen met gebaren richting de kinderen. De medewerkers van de peutergroepen en de buitenschoolse opvang, volgen op dit moment een training Oog voor Interactie, waarin een verdieping plaatsvindt op de interactievaardigheden uit ons pedagogisch beleid.
Naast deze vaste trainingen komt er ook jaarlijks een workshopwaaier uit, waarbij je naar eigen behoefte een keuze kunt maken uit workshops met uiteenlopende onderwerpen, zowel gericht op deskundigheidsbevordering als persoonlijke ontwikkeling en welbevinden.
De eigen ontwikkeling, behoefte aan scholing en verdieping van vakkennis heeft een vaste plek in ontwikkelgesprekken. Coachen met Beelden wordt gebruikt als middel om pedagogisch handelen te verdiepen.
Medewerkers kunnen in onze digitale leeromgeving informatie vinden en modules over uiteenlopende inhoudelijke onderwerpen volgen.