Eierdoos

Vandaag doen we iets met een ( kartonnen ) eierdoos. Je hebt er toch wel één in huis?

Knutselen:

Dit kan met een eierdoos van 6 of 10 eieren. Versier de buitenkant van de doos op je eigen creatieve manier. Met verf, stift of door stukjes papier er op te plakken.
Download hier het hoofd van de kip. Knip het kippenhoofd uit en plak hem erop. Als je veren hebt kan je die ook nog gebruiken.

Telspel:

Zorg dat je een schaaltje voorwerpen hebt die in de eierdoos passen. Dit kunnen ( chocolade ) paaseieren zijn maar ook blokjes, kleine balletjes of snoepjes.  Zoveel als je kind kan tellen of zoveel er in de vakjes van de doos passen.

Maak kaartjes waarop cijfers of stippen staan, van 1 tot 6 of tot 10. Zorg dat ze niet zichtbaar zijn als ze op zijn kop liggen. Laat ze zien aan je kind en vertel hoeveel er op staan.
Je schudt de kaartjes door elkaar en legt ze naast de doos zodat je ze niet kan lezen. Pak om de beurt een kaartje. Wellicht handig dat je zelf de eerste beurt neemt zodat je het voor kan doen.

Leg de hoeveelheid voorwerpen in de eierdoos die op je kaartje staat. Zonder dat de ander het kaartje kan zien.

Laat de ander raden, welk cijfer en hoeveelheid stippen op je kaartje staan. Controleer het door het kaartje om te draaien en samen te tellen.

Doe de voorwerpen terug in het schaaltje en de ander is aan de beurt.

Reageer natuurlijk enthousiast, ook als het niet helemaal klopt.

P.S. Voor oudere kinderen kan je ook dobbelstenen gebruiken. Voor 2 dobbelstenen heb je een eierdoos van 12 eieren nodig.

Veel ( tel ) plezier!!!

© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden