Speelgoed

Ieder kind heeft speelgoed. Voor buiten of binnen, zodat er altijd iets te doen is. Soms weet je dat nog niet wat je zal gaan doen. Welk speelgoed heb je? Print het werkblad uit en pak je kleurtjes erbij. Heb jij het speelgoed op de plaatjes ook in huis? Welke wel en welke niet?

Heb je de video van Froukje Vlog al gezien? Die gaat over binnen spelen. Froukje wil graag met haar vriendje Freek spelen, maar Freek moet werken. Freek zet de wekker, daarna kan hij spelen. Froukje kiest 3 dingen waar ze in de tussentijd mee kan spelen.  

Klik op de afbeelding om deze video te kijken:

 
Het is tijd voor een speelgoedopruimdag!!

Kijk het filmpje van Musti en de opruimdag, dan weet je wat dat is:

https://www.youtube.com/watch?v=Zc0jImjWvwA

Wat kan je doen met je speelgoed:

  • alles bij elkaar zetten, op de grote tafel, in manden of staat de vloer vol?
  • uitzoeken en sorteren, op soort, kleur of functie
  • schoonmaken, maak een heerlijk sopje
  • wat kan ik wegdoen, weggeven of ruilen
  • waar ga ik mee spelen, wat is voor morgen

Jonge kinderen vinden het heerlijk om te sorteren. Start het samen op en moedig je kind aan mee te helpen. Maak er een gezellige activiteit van en misschien speelt je kind weer eens met een “vergeten” speeltje. Maak van het sorteren een spel door het speelgoed bijvoorbeeld op kleur te zetten, op grootte of tel hoeveel er zijn. Laat je kind bedenken op wat voor manier hij/zij het speelgoed wil ordenen. Misschien raken jullie geïnspireerd door de voorbeelden in de afbeeldingen. Maak een foto! En kijk deze samen met je kind terug.

      

Kijk hoe lang je kind hiermee bezig kan zijn, hou het speels en maak de klus zelf af.

© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden