Voorlezen

De meeste peuters houden van boekjes kijken. Zelfs heel kleine baby's hebben vaak al een sterke interesse voor de plaatjes in boekjes. Voorlezen versterkt de band met je kind. Je bent samen, dicht bij elkaar, om plaatjes te kijken of een verhaaltje te horen. Kan je kind iets herkennen of gaat er juist een andere wereld voor hem of haar open? Voorlezen is goed voor de ontwikkeling van je woordenschat, je taalbegrip, je fantasie en zelfs je concentratie.

Heeft je dreumes/peuter nog geen geduld voor het voorlezen? Kijk dan samen de plaatjes en laat je kind mee bladeren. Een boek met afbeeldingen die in zijn of haar interesse gebied ligt spreekt natuurlijk meer aan.

De bibliotheek staat vol boeken voor alle leeftijden. Helaas is de bieb nu gesloten. Maar zij hebben op hun website wel luister en kijkboeken staan. Deze zijn voor de doelgroep 0-6 jaar. Dmv deze link kom je op de juiste plek om ze te bekijken samen met je kind: https://0-6.jeugdbibliotheek.nl/lezen/voorleesfilmpjes.html

Bij wepboek staat er een leeftijdsaanduiding bij. Ze worden ondersteund door vrolijke muziek. Na elk filmpje worden vragen gesteld door de voorlezer, waardoor het verhaal nog een keer voorbij komt.

Wissel het kijken naar deze voorleesverhalen af met actieve activiteiten (zie ook onze tips van andere dagen).

Veel plezier!!

 

(De afbeeldingen komen van de website van de bibliotheek)

© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden