Rebus maken

Jullie hebben vast allemaal wel eens een rebus gemaakt of gezien! Nu is de uitdaging om zelf een rebus te maken! Wanneer je hem gemaakt hebt, kun je kijken of je ouders of je broertje of zusje hem zouden kunnen ontcijferen!

 

Eerst even een rebus om te oefenen:

        
 - bl      k = v          + en                                    v = k    -wagen

Hopelijk ben je er een beetje uitgekomen!

 

Wat heb je allemaal nodig?

  • Papier
  • Potlood of een pen
  • Kleurpotloden of stiften
  • Of een computer
  • Of je telefoon

 

Aan de slag!

Je kunt op veel verschillende manieren een rebus maken. Dit kun je doen, door het zelf te tekenen. Of je kunt het doen door de plaatjes op het internet op te zoeken. Je kunt ook de emoticons van bijvoorbeeld whatsapp gebruiken. Wees creatief!

Stap 1: Bedenk een zin waar je de rebus van wilt maken. Dit kan een gezegde zijn, het kan een grapje zijn of iets liefs wat je tegen iemand wil zeggen. Schrijf deze zin op, dat gaat je helpen om te onthouden en er plaatjes bij te zoeken.

Stap 2: Zoek naar plaatjes die bij de woorden passen. Bijvoorbeeld in bovenstaand voorbeeld staat een bij en in de zin betekent het ook het woordje “bij”.

Maar soms heb je woorden waar geen plaatje voor te vinden is, dan moet je op zoek naar iets wat er op lijkt, of een onderdeel is in het woord. Als je naar de bovenstaande rebus kijkt, is het woordje Kindkracht niet te vinden als plaatje. Daarom staat er eerst een plaatje van een kind, daarna een + teken en dan een vrachtwagen. Maar bij de vrachtwagen, moet de  v een k zijn, dus krachtwagen en dan min de wagen. Dus dan heb je kind + kracht = Kindkracht.

Zo moeten we een beetje puzzelen en creatief nadenken, maar dat kun jij!

Succes en hopelijk komen er creatieve rebussen tevoorschijn!

De uitkomst van bovenstaande rebus is dus eigenlijk:

“Ik vind spelen bij Kindkracht top!”

© copyright 2023 - Alle rechten voorbehouden