Bellen blazen

Zelfs wij als volwassenen zien het mooie, leuke en verrassende van gekleurde geblazen bellen. Hoe wonderlijk zijn die bellen. Doorschijnend met mooie kleuren. Ze ontstaan ‘zomaar’, waaien weg en pats ze springen ook zomaar weer kapot.

Verwondering dat is een uitdrukking die we bij baby’s en dreumesen heel vaak zien. Een wijsgeer uit oude tijden (Aristoteles) zei zelfs dat “Verwondering het begin is van alle wijsheid”. En dat is dus bij baby’s en dreumesen al volop aan de gang.

Ook het ontdekken zit er bij jonge kinderen van nature in. Kan ik die bel pakken? Wat gebeurt er als ik hem pak? Kan ik ze ook zelf maken?

Benodigdheden:

  • Een flesje bellenblaas

Bellenblazen is bij voorkeur een activiteit om buiten te doen, maar kan ook binnen. Als u binnen bellen blaast let dan goed op want de spetters van de bellenblaas kunnen vlekken geven op meubels.

Voor dreumesen is zelf blazen nog moeilijk. Ze hebben soms de neiging om het stokje in hun mond te doen. Als ze het toch graag zelf willen proberen, probeer dan samen tegelijk door het stokje te blazen. Het flesje zou ik wel zelf vasthouden anders is het meestal snel leeg. �� Vaak vinden dreumesen het geweldig om de bellen te vangen. Pas op dat de bellen niet recht in hun gezichtje komen, daar schrikken ze vaak van.

Naar bellen kijken kan al heel jong. Neem een baby veilig op schoot en kijk samen naar de mooie bellen. Zorg ervoor dat ze niet op hun gezichtjes komen en daar springen. Dat kan een beetje eng overkomen voor kleintjes. Kijk dus goed naar hun gezichtsuitdrukking of ze het echt wel leuk vinden.

Geniet van de bellen als van de acties en verwondering van uw kind.

© copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden