Bubbels!

Je kent het wel: een pakketje komt binnen en is verpakt in bubbeltjesplastic. Hoe verleidelijk is het om die bolletjes gevuld met lucht kapot te knijpen met je vingers. Maar je kunt nog veel meer leuke dingen doen met bubbeltjesplastic.

Wat heb je nodig?

  • bubbeltjesplastic
  • verf (of scheerschuim, shampoo of vla)
  • evt. schildertape

De activiteit

Bubbeltjesplastic is bijzonder materiaal: het is zacht maar ook compact, het is glad maar heeft ook reliëf, je kunt erdoorheen kijken maar je kunt je er ook achter verstoppen. Ook met een stuk plastic is ‘kiekeboe’ een leuk spelletje voor baby’s.

Je kunt je baby/dreumes een eigen stukje geven om vast te houden en te bevoelen. Blijf opletten dat het niet in hun mond gaat, blijf erbij!

Je kunt ook een aantal voorwerpen of speeltjes inpakken in bubbeltjesplastic. Doe bij het ene voorwerp de luchtkussentjes aan de buitenkant en bij een ander aan de binnenkant. Laat ze de voorwerpen voelen.

En je kunt ook een groot vlak bubbeltjesplastic op de grond neerleggen en eventueel met schildertape vastplakken. Laat je dreumes er met blote voeten overheen lopen, kruipen of rollen. Of leg je baby in buiklig eventjes op de bubbels en kijk hoe het reageert.  

En natuurlijk kun je laten horen hoe bubbeltjesplastic klinkt wanneer je een luchtkussentje kapot knijpt.

Nog een variatie is om bubbeltjesplastic te verven.

Heerlijk om met je handen verf (of scheerschuim, shampoo of vla) uit te smeren over een flink stuk bubbeltjesplastic. Wat een geweldig gevoel.

© copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden