Een lente tuintje

Het is deze week mooi lekker maar nog wel wat fris weer. Daarom vandaag een buitenactiviteit.

Ga samen op pad en zoek onderweg naar bloemetjes, grassprietjes, blaadjes en takjes. Geniet van het plukken en rapen. Hoe sterk moet je zijn om met die kleine vingertjes gras te plukken of een bloemetje. Hoe voelt gras? En hoe ruikt het? Hoe ruiken de verschillende bloemetjes? Bewaar wat grassprietjes, bloemetjes, takjes in een doosje of zakje en neem ze mee naar huis.

Thuis kun je met emmertjes, oude bloempotjes of lege bakjes samen aan de slag om een klein tuintje te maken. Met wat zand (of tuinaarde) heerlijk scheppen. Voor een dreumes is het scheppen zelf meestal de belangrijkste actie en soms kan hij/zij daar al een tijdje mee bezig zijn. In een potje, er weer uit, in een ander potje en zo door. Natuurlijk mag het zand of de grond ook met de handen ‘geschept’ worden.

Voeg als je ziet dat je dreumes klaar is met scheppen wat van de geplukte bloemetjes of takjes toe en uw kind zal weer nieuwe inspiratie hebben.

Of het geheel aan het einde van de actie op een echt tuintje lijkt doet er compleet niet toe. Het er mee bezig zijn is het belangrijkste.

Veel plezier!

 

N.B. Tulpen zijn meestal niet de bloemen die ze zelf mogen plukken (ok al staan die juist op de foto) maar madeliefjes en andere bloemetjes zijn er ook al volop.

 

Deze activiteit komt uit onze activiteitendatabase DoenKids en is aangepast aan de thuissituatie.

© copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden